4 juni 2017 om 00:00
iBOOD

Bowls and Dishes

Bowls and Dishes
Het oog wil ook wat!

Culinair genieten gaat verder dan alleen dineren aan tafel. Ook bij het ontbijt, koffie, lunch, zomerborrel of after dinner laten we ons graag verwennen met heerlijke hapjes en gerechten. En gepresenteerd op mooi olijfhout lijken ze zelfs nog lekkerder te smaken!

4 juni 2017 om 00:10
straalvogel Gebruiker

Dus 3 planken op elkaar zijn samen 18 centimeter.

Dat kan NOOIT!

4 juni 2017 om 01:28
KoB Gebruiker

Waarom zou dat niet kunnen?

3×6=18 toch? En 6cm is niet bijzonder dik, maar ik denk dat de dikte ongeveer 2cm is voor alle huidig aangeboden Bowls & Dishes planken

4 juni 2017 om 07:38
Daan4489 Gebruiker

De set is 6 cm dik. Dus 2 cm per plank.

Wil je 18 cm hoogte bereiken dan kun je het beste 3 sets kopen ????

4 juni 2017 om 11:21
Gizmoke Gebruiker

Met de dikte van 6cm bedoelden ze de 3 planken samen omdat de fabrikant deze planken enkel in set verkoopt.

Dus iedere plank is 2cm. Moet je nu niet echt voor gestudeerd hebben

4 juni 2017 om 10:10
Crazyt Gebruiker

@ibood, bij het afrekenen van 2 sets rekent hij €8,95 voor de verzending af. Ik heb mijn bestellingen weer geannuleerd.

4 juni 2017 om 10:18
eva864 Gebruiker

Per enveloppost (kleine, lichte zendingen met een lage waarde en alleen voor Nederland) € 2,95
Pakket zending tot 5.00 kg € 5,95
Pakket zending van 5.00 – 40.00 kg € 8,95
Pakket zendingen boven de 40.00 kg of voor tweemans leveringen €19.95

Wellicht zit je dus boven die 5kg.

4 juni 2017 om 19:18
Gizmoke Gebruiker

Dat zal wel kloppen, die planken van olijfbomen heb ik al een jaartje en zijn vrij zwaar

5 juni 2017 om 01:11
wallagh Gebruiker

Echt hygiënisch is al dat pure hout niet.  Volgens mij een broedplek voor bacteriën.

5 juni 2017 om 14:54
KoB Gebruiker

Dat valt heel erg mee, schijnbaar is hout hygiënischer dan kunststof, glas is het meest hygiënisch, maar dat is niet zo goed voor je messen.

Er zijn houtsoorten die zelfreinigend vermogen hebben, maar als je de plank na gebruik afwast dan is er niks aan de hand.

In Denemarken is een onderzoek over dit onderwerp gedaan. De bevindingen zijn:
“Op houten snijplanken verdwijnen de bacteriën in snel tempo. Na twee uur is 99,9% van de bacteriën dood – en in sommige gevallen kan men zelfs na een uur al geen spoor van bacteriën meer terugvinden op de houten snijplanken”. Deze onderzoeken zijn door het Technologisch Instituut uitgevoerd in samenwerking met het laboratorium van het Instituut voor de volksgezondheid in Hillerød, Denemarken en maken tegelijkertijd deel uit van een gezamenlijk Scandinavisch project, waar ook overheidsorganen in Zweden, Noorwegen en IJsland aan deelgenomen hebben. Het is dus de gezamenlijke Scandinavische expertise die achter de onderzoeken staat.

Hierdoor worden eerdere onderzoeken, die zijn gedaan in o.a. de VS (het voedingsmiddeleninstituut van de universiteit in Michigan) en Duitsland (het Staatsonderzoekcentrum voor biologie in Braunschweig) bevestigd. In alle gevallen is aangetoond dat hout een aantal buitengewoon goede eigenschappen bezit door bacteriën zo goed als uit te roeien. Men denkt dat een van de oorzaken de structuur van het hout is. Bacteriën kunnen makkelijk binnendringen in krassen en poriën, daarbij zou het zo kunnen zijn dat hout natuurlijke antibacteriële stoffen bevat, die er voor zorgen dat de bacteriën na kort verblijf op een houten plank afsterven.

Massief hout is duizenden jaren gebruikt voor het bewaren en bereiden van voedsel. De nieuwste onderzoeksresultaten bevestigen nu dat natuurmateriaal ook het meest geschikt is om ons te verzekeren van een goede keukenhygiëne.

Mensen denken vaak dat vanwege het poreuze oppervlak hout minder goed bestand is tegen bacteriën dan plastic. Onderzoek van de Universiteit van Californië laat zien dat hout op de langere termijn juist hygiënischer kan zijn.

Op snijplanken van plastic ontstaan gebruikssporen waarin bacteriën, zoals salmonella, beter kunnen leven. Op de houten variant verdwijnen bacteriën ‘onder de oppervlakte’, waar ze zich niet kunnen vermenigvuldigen.

Zowel houten als plastic oppervlakten zijn gevoelig voor bacteriën als ze niet goed worden schoongemaakt. Een houten snijplank van esdoorn of beukenhout heeft de voorkeur, omdat deze minder snel beschadigt. Bij gebruik van een plastic snijplank wordt het mes bovendien eerder bot dan wanneer je de houten variant gebruikt.

6 juni 2017 om 09:44
Gizmoke Gebruiker

Integendeel, hout is als snijplank net hygiënischer dan alle andere snijplanken. Wel enkel goed onderhouden.

Dit topic is gesloten en daarom is het is niet meer mogelijk om te reageren.