5 augustus 2021 om 00:00
iBOOD

M line Toppers

Product expert aanwezig

M line Toppers
Slaap als een kampioen.

Op een Athletic topper van M line. Dankzij de samenwerking met de beste sporters hebben deze toppers unieke en innovatieve eigenschappen, zodat ook jij slaapt als een echte kampioen. TOP-per!

5 augustus 2021 om 19:27
bramkl Gebruiker

Kan heel weinig over deze topper vinden. Is het een oud model?

Beantwoorden

6 augustus 2021 om 11:20
Official Product Expert M line Expert Official Product Expert

Beste Bram,

Dit is een model wat speciaal voor iBood geproduceerd is. Deze heeft een vergelijkbare dikte als de Luxe Intense, eenzelfde cover/hoes, alleen een ander type schuim. Hoor het graag als je nog vragen hebt.

Beantwoorden

6 augustus 2021 om 12:34
bramkl Gebruiker

Dank voor de reactie. Ben benieuwd of u iets meer kunt zeggen over het verschil in type schuim? Heb vaak last van onderrug en nek en wil verkeerde zuinigheid voorkomen door voor een aanbieding te gaan wat het net niet is.

En speciaal voor iBood geproduceerd; dat maakt de ‘van’-prijs volkomen fictief?

Beantwoorden

6 augustus 2021 om 13:31
Official Product Expert M line Expert Official Product Expert

Deze topper heeft een andere SG waarde, namelijk SG45. Dat wil zeggen dat er minder schuim per kubieke meter in de topper zit. Dat staat los van de kwaliteit van het schuim; deze topper bevat een elastisch, soepel schuim en voelt daardoor wat zachter aan dan onze Topper Start bijvoorbeeld. Deze topper is absoluut van M line kwaliteit.

U heeft het over last van de onderrug en nek, goed om te weten is dat de ondersteuning uit een matras komt, niet de topper. Een topper is voor de extra comfort.

Betreffende de prijs, deze is berekend op basis van de prijzen van onze huidige toppers.

Beantwoorden

8 augustus 2021 om 08:11
lexz Gebruiker

Ik zie dat de Luxe Intense er in een firm en soft uitvoering is. Zelfde geldt voor de start. Is deze topper dan zachter dan de soft uitvoering van die 2 matrassen?

Beantwoorden

8 augustus 2021 om 10:40
broervanbente Gebruiker

Ja, alle firm-modellen zijn SG80, alle soft SG65 en deze van Ibood zijn SG45. Dus die zijn nog een stuk zachter…

Beantwoorden

6 augustus 2021 om 14:43
jellevink Gebruiker

Speciaal geproduceerd voor ibood??? De foto’s komen in ieder geval van de website van beterbed, 1op1 overgenomen..?

Beantwoorden

8 augustus 2021 om 08:03
broervanbente Gebruiker

@ Official Product Expert: waarom heeft Mline zelf geen SG45 toppers? Jullie leveren zelf SG65 voor “soft” en SG80 voor “firm”, dan lijkt mij SG45 veel te zacht…

Beantwoorden

8 augustus 2021 om 08:43
lexz Gebruiker

@ Official Product Expert: ik ben ook zoek naar een vervanging van mijn Auping Comfort topper (om de leeftijd). Hoe verhoudt deze zich qua hardheid en kwaliteit?

Beantwoorden

8 augustus 2021 om 11:07
broervanbente Gebruiker

Edit, volgens deze bron zegt de SG-waarde niet zo zeer iets over de hardheid, maar wel over de kwaliteit:

“Bij een lage SG-waarde is er minder schuim per kubieke meter gebruikt. Dit betekent dat er minder materiaal en meer lucht in het matras verwerkt is. Hierdoor biedt het matras minder comfort en veerkracht en is de kans op kuilvorming aanzienlijk groter. Omdat er veel lucht verwerkt is in matrassen met een lage SG-waarde zijn deze vaak licht van gewicht. Een hoge SG-waarde is juist het tegenovergestelde van een lage SG-waarde: er is meer materiaal en minder lucht in het matras verwerkt. De kwaliteit is hierdoor een stuk hoger. Omdat er veel materiaal verwerkt is in matrassen met een hoge SG-waarden zijn deze vaak zwaarder.

Mensen denken vaak dat de SG-waarde iets zegt over de hardheid van het matras. Maar dit is niet het geval. Het zegt namelijk alleen iets over de kwaliteit van het schuim, zoals hierboven beschreven. De SG-waarde wordt gebruikt bij polyether, latex en traagschuim matrassen. Bij koudschuim matrassen wordt een uitzondering gemaakt en wordt de term HR-waarde gebruikt. Koudschuim matrassen worden ook wel HR-matrassen genoemd. Dit staat voor High Resilience en betekent ‘hoge veerkracht’. Hier ontleent de HR-waarde zijn naam aan. De HR-waarde werkt volgens hetzelfde principe als de SG-waarde. De HR-waarde geeft ook het soortelijk gewicht aan: de hoeveelheid kilo koudschuim per kubieke meter.”

https://www.matrasfactory.nl/uitleg-hr-en-sg-waarde-matrassen/

Beantwoorden

Log in om berichten op het forum te kunnen plaatsen. iBOOD is benieuwd naar jouw mening!

Om een bericht te plaatsen in ons forum heb je een forumnaam nodig. Klik op de knop hieronder om een forumnaam te kiezen.